Göteborg

I Göteborg finns flera webbyråer. Allt från stora till små aktörer som jobbar med bland annat webbsidor, reklam, sökmotoroptiering och tryckskaker. En webbyrå i Göteborg kan hjälpa den som behöver en ny webbplats eller göra om en föråldrad webbplats. Men allt handlar inte om utseendet på webbplatsen. Webbdesignen är givetvis viktig, inte minst för användbarheten. Men det gäller att ha ett tydligt mål med webbplatsen, den ska vara enkel att navigera och den ska vara byggd för användarna. Kika gärna på tidigare referenser hos den webbyrå du tänkt använda dig av för att se om de lever upp till just dina förväntningar. Här nedanför är exempel på saker du kan ha i åtanke då du letar efter en webbyrå.

Vad kan en webbyrå göra för mig?

Vi har här listat några saker som vi tycker är viktiga när man ska välja webbyrå. Här finns tips på tjänster som bör erbjudas och artbetssätt som kan lämpa sig bra.

  • Unik, användarvänlig webbdesign som sticker ut.
  • Möjligheten att uppdatera webbplatsen själv med ett CMS (publiceringssystem). Wordpress är ett mycket bra alternativ
  • Sökmotoroptimering så att sidan får en högre placering på Google. Ofta bör webbplatsen listas på förstasidan vid en sökning som har nära relation  till företagets verksamhet. Kunden kan t ex välja ut några specifika fraser. (svetsare i göteborg, säker och miljövänlig svetsare, göteborgs snabbaste svetsare osv.) Vid en sökning på dessa är det viktigt för kunden att få bra resultat.
  • Möjlighet till analog grafisk formgivning såsom trycksaker (Visitkort, broschyrer, affischer, reklamutskick m.m.).
  • För vissa kan det löna sig med en liten, personlig och webbyrå som arbetar med en nära kundrelation vilket är viktigt för ett bra resultat.
  • Logotyper och kanske ny grafisk profil (nytt utseende ofta med logga, typsnitt och färger).
  • Att de lämnar kostnadsfri offert på hela arbetet, inga dolda kostnader.
  • Gratis support om något inte skulle fungera som det var tänkt. Eller hjälp med att hantera WordPress för att kunna uppdatera webbplatsen.